חדשנות ורובוטיקה נפגשים-הפתעות בתערוכת הרובוטיקה בפריז-INNOROBO
מה חדש בעולם הרובוטיקה? האם הרובוטים יהוו תחליף לבדידות הקשישים ולניהול בריאותם? האם הם יקבלו את פנינו בכניסה לתערוכה או לקניון? – תיאור אבות טיפוס שהוצגו, ורשמים בליווי תמונות. אינו רובו - INNOROBO, תערוכת הרובוטיקה הגדולה באירופה ובעולם, התקיימה זו השנה השביעית במאי בצרפת ולמעשה זו השנה השנייה, שבה התערוכה התקיימה בפריז במתכונת בינלאומית. בשיחה אישית עם מארגנת התערוכה (Catherine Simon) התברר, שמטרת התערוכה היא לחבר בין חדשנות לרובוטיקה, בין יזמים לממציאים ובין מפתחים ליצרנים. מהתרשמותי, 2 המגזרים הבולטים הם: "מסך נייד" Axyn - ייעודי לאוכלוסייה המבוגרת, שמאפשר שיחות וידיאו עם בני משפחה בקלות (צפוי להגיע לישראל בחודשים הקרובים). להבנתי, מכשיר מצוין עם פוטנציאל גדול, מכיוון שהוא מפותח כדי לשרת אוכלוסייה בוגרת ולכן כבר בשלב התכנון יש חשיבה על הפרטים, שיכולים להוות מכשול, כמו התרוקנות סוללה או היעלמות של האפליקציה. רובוט תקשורת ביתי נייד IJINI הקוריאני או BUDDY הצרפתי מאפשר תקשורת צילום ווידיאו ניידים בתוך הבית ולמעשה, מהווה שילוב בין "חיית בית רובוטית" לאמצעי אבטחה או אמצעי תקשורת. רובוט רפואי –,UBO שאב טיפוס שלו הוצג לראשונה בתערוכה, מיועד לאוכלוסייה הבוגרת ומנהל את ענייניו הכללים והרפואיים של האדם המבוגר. לדעתי, יש לו פוטנציאל עצום אם היזם יצליח לגייס את סכום ההשקעה הדרוש לפיתוח מלא של המוצר. רובוט (של חברת BA ROBOTIC SYSTEM GROUP) המסייע בשיקום מאירוע מוחי וכן אמצעים שונים המסייעים לשיקום נפגעי גפיים. הנושאים המעניינים שראיתי בתחום "קבלות הפנים": 2. לכוון קהל לכיוון מסוים. 4. לענות על שאלות של העוברים ושבים. 6. לרקוד ולמשוך תשומת לב (מסייע למכירות ולקידום מוצרים ושירותים). דברים נוספים שבלטו באירוע: לקריאת המאמר המקורי לחץ כאן
בתערוכה השתתפו 170מציגים מ-19 מדינות. בתערוכה ביקרו יותר מ-7,000 מבקרים, שיא עולמי של מבקרים בסוג כזה של אירוע הממוקד ברובוטיקה, מה שמצביע על החשיבות העולמית של תחום זה.
הרושם הראשוני שנכנסים לתערוכה היה, שיש משהו חדש באוויר, שמשהו הולך להשתנות. מהפכת הרובוטיקה כבר כאן. הרובוטים המעניינים בתערוכה היו רובוטי השירות לבית ולעסק (לא לתעשייה). בתחומים אלה החברות פונות למספר מגזרים.
האוכלוסייה המתבגרת - רובוטים המציעים תקשורת או עזרה לאוכלוסייה המתבגרת והקשישה.
תחום קבלות הפנים - רובוטים המציעים שירות של קבלת קהל, מתן מידע, קידום מכירות, בידור ומשיכת תשומת לב בתערוכות קניונים וכד'.
הנושאים המעניינים שראיתי בתחום "האוכלוסייה המתבגרת":
"עציץ מדבר" Billy-Billy – מאפשר תקשורת דו כיוונית עם העציץ (צפוי להגיע לישראל בחודשים הקרובים).
לדעתי, זה אחד הלהיטים של התערוכה ויש לו פוטנציאל לחולל מהפכה בהפגת הבדידות של הקשישים.
בתחום הזה יש מגוון רחב מאוד של רובוטים ניידים בגובה של כמטר עד מטר וחצי היכולים:
1. לקבל פנים של אורחים (צפוי להגיע לישראל בחודשים הקרובים).
3. לקדם מכירות של פריטים נבחרים.
5. לאפשר רכישת כרטיסי קולנוע (או כל סוג של כרטיסים) מרובוט נייד.
עולם הסטארטאפים (במיוחד בתחום הרובוטים האנושיים) מגיע לאירופה. יש צוותים רבים, שמגיעים עם רעיון ומקווים למצוא משקיעים, או שפיתחו אב טיפוס וקיבלו מלגה ממוסד אקדמי או עירייה (או גוף ציבורי אחר), כדי שיפתחו מוצרים בתחום מסוים.
וכמובן מגיעים סטארטאפים שיש להם משקיעים פרטיים.
פירוט נוסף על החידושים העולמיים והמגמות המתפתחות בתחום הרובוטים האנושיים למתעניינים בנושא: כאן.
נקודה מאוד חשובה לסיכום: התשובה הנפוצה בתערוכה בפריז הייתה: "2018". כלומר: רוב החברות החדשות בתחום הרובוטים האנושיים, נמצאות בשלבים ראשוניים של אב טיפוס והפריצה המלאה שלהן לשוק צפויה להיות בשנה הבאה (2018).